Статистика

Панама – Одгледувач на пиперки

Резултатите од овој фармер покажаа зголемување од околу 75% на производството во високо контролирана професионална средина. Сликите во прилог ја покажуваат споредбата со крајните пиперки. На левата страна, пиперката беше одгледувана со нашата комуникациска технологија на пробна фарма, а од десно е пиперката одгледувана на соседната фарма за споредба со стандардната процедура на земјоделците. Пиперката со органската комуникациска технологија е два пати потешка, но не два пати поголема бидејќи мембраната на ѕидот е подебела. Ова ќе го зголеми рокот на траење и одржливоста на храната. Исто така, овој фармер зеде целосни примероци од почвата во текот на пробната фаза и покажа дека пробната фарма одржа постојана 7,0 pH вредност (pH е кратенка од „потенцијал на водород“) за време на фазата на раст и немаше потреба од дополнителна помош за водород. Стандардната фарма продолжи да ги менува нивоата на водород меѓу 4,8 pH и 5,2 pH и имаше потреба од постојана помош во текот на пробната сезона од 5 месеци. Најдобриот резултат беше фактот дека пробните пиперки имаа потенцијално зголемување на рокот на траење меѓу 10-14 дена по искуство на земјоделците.

5. Panama Pepper King Farms - final results PC Pepper on Left Regular Pepper on Right

 


Австралија – Земјоделец на мало

Овде резултатите покажуваат неверојатен пораст од 30% во растот во рок од 3 недели. Најдобриот дел од овој тест беше тоа што растенијата на сликата умираа и беше речиси невозможно да се опорават, но земјоделецот ја тестираше нашата технологија и беше толку среќен со резултатите што сега неговото семејство е дел од нашата програма за партнерство што се промовира во Австралија.


Хаваи – Туан Л., Фармите на Туан

Марулите ми израснаа побрзо, станаа појаки, подебели, покрцкави и веднаш се воодушевив. Циклусот од 45 дена за марулите ми се намали на 32 дена и главите од марулите ми ги надминаа очекувањата. Во суштина, вкусот се подобри и секако, сите се продадоа веднаш. Чекам испорака на повеќе цевки со технологијата за остатокот од фармата. Г-дин Арлија ми кажа дека за да се уверам дека функционира морав да видам со свои очи и бев спремен да пробам сè што е природно за да си го подобрам приносот. Јас сум од Филипините и изградив фарма од ништо пред многу години. Спремен сум да пробам сè што е природно и што има логика. Така и направив, и среќен сум.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA